Leveringsproblemen – update 1 en… 2
Zapklare Brokken is nogal een succes, en dat heeft iedereen een beetje overvallen: de boekwinkel, het Centrale Boekhuis, de uitgever.
Bij Scheltema wordt de economie afdeling gerund door een enthousiast man. “Wat een leuk boek, want er was niks op dat gebied. Wij hebben het eerst ook een beetje aangekeken met een paar exemplaren, maar al snel bijbesteld, en nu weer… dat heb ik zelden meegemaakt. En nu moet ik nee verkopen.”
Ook van een correspondent in Rotterdam komen berichten over leegte. Onbevredigende mededeling: er wordt aan gewerkt.
Update. Bij Scheltema zijn op vrijdag 30 november liefst 60 exemplaren afgeleverd.
Update van update. Vandaag (17 december) is de tweede druk de persen af en de boekwinkels binnen gerold.
Update van update van update. Bij Scheltema is Zapklare Brokken naar beneden gepromoveerd: het staat nu ook recht tegenover de ingang in het vak “Uitgelicht” (op een hoogte met Geert Mak, maar dat is niet eerlijk want die staat links in het vak TopTien).
Op de foto: niet helemaal overtuigende imitatie van geïnteresseerde boekenkoper door M. Kleinsma.
Goed begin van de
Dag heeft een mooi verhaal van Cecile Elffers. Leuke foto ook.
Vrijdagmiddag bij Scheltema. Ik ben er niet aan geweest.
Bij Radio Kassa
Ergens in medialand is het Mediapark. In het informatiecentrum krijgt u een tijdelijke parkeervergunning plus een kaartje voor de slagboom, na de slagboom de eerste afslag rechts, richting Studio 23, dan links tussen de gebouwen door, voor de helling de parkeergarage in (meld aan de portier het nummer van de vergunning), een trapje hoger zit het videocentrum en daar wachten wij u op. Klopt. Dan volgt een wandeling door een kantoor met vele tientallen bureaus, langs een vergadering van zeker 20 man, het glazen hokje van het Journaal, nog veel meer bureaus, en dan een kamer met weer een paar bureaus maar ook een mengtafel. Daarachter een studio, en daarin zit Felix Meurders.
[audio:https://zapklarebrokken.nl/wp-content/uploads/2007/11/radio_kassa_23nov.mp3]Elektrieke vleierij
Van mij geen kwaad woord over “unsolicited e-mail”. Onderstaande zinnen rolden de laatste dagen zomaar binnen. Beetje flauw om daar geen namen bij te zetten, maar dan moet ik die mensen eerst om toestemming vragen. Dus volsta ik met een omschrijving plus – nieuw! – de klefheidsfactor: van 10 voor heel close tot 0 voor “ken ik eigenlijk niet”.
- “Bedankt voor dat boek; het is al veel te lang geleden dat ik mijn liefje gniffelend op de bank zag zitten!”
Illustrator/kunstenaar; klefheidsfactor: 9 - “Ik ben sinds ik vanmorgen binnenkwam verdiept in Zapklare Brokken en ik ben bang dat ik de rest van de dag weinig aandacht kan opbrengen voor al die belangrijke zaken waar ik eigenlijk mee bezig zou moeten zijn.”
Creatief / bureaudirecteur; klefheidsfactor: 3
Zoekt u ruzie?
Bij BNR Marktveroveraars zaten om de tafel: Martin van Dam, de marketingbaas van Deli XL, maar vooral Arian Buurman, directeur van de STER, et moi. Ze was in het voorgesprek aangekondigd als “tegenstander”, en wij vermoedden beiden dat we een stevige discussie gingen voeren over het Aangename Reclame Plan. Read more
Opgejaagd & Wild
In HP/De Tijd van week 46: Britney!!!
Reclame: nu niet meer € 10 voordeliger!
Zapklare Brokken is tot stand gekomen met steun (vooral moreel) van de VEA, de vereniging van de reclame pardon communicatiebureaus in Nederland. Leden van de VEA kunnen het boek met een tientje korting kopen. Dat is nog eens een vakvereniging!
Update: De kortingsactie over, uit, voorbij, afgelopen. Dank aan de VEA.
Als Eugène het zegt, dan is het zo
Eugène Roorda is een briljant copywriter*. Hij schreef al veel eerder een voor reclamemakers verplicht boek: Kogelharde Spruiten. Hij heeft – sommige mensen hebben alles mee – ook nog eens een bureau, een mening en een prachtige stem, dus is hij terecht één van best beluisterde columnisten van BNR. Hedenmorgen had hij het over Zapklare Brokken. En als Eug het zegt met die mooie stem… Luister hier.
* Hij komt in Zapklare Brokken voor als de tekstschrijver van een prachtige maar om krankzinnige redenen nooit doorgegane campagne voor Robeco.
Het aangename reclameplan…
Als er in de pers iets over het boek gezegd wordt, dan gaat dat vaak over het Aangename Reclameplan. Dat is niet zo raar want dat stond nogal nadrukkelijk in het persbericht over het boek. Zo ver, zo goed.
Maar wat behelst dat plan eigenlijk? In heel grote lijnen: Read more