• Zapklare Brokken

    Zapklare Brokken is een boek. Ondertitel: alles wat je moet weten over reclame. Dat is nogal een belofte, ja. Maar dan heb je ook wat. En wie schrijft dat eigenlijk? Hans van Dijk, tekstschrijver sinds een jaar of wat. Meer.

De… Duh…

Zoals iedereen vroeg ik aan Sinterklaas De Prooi, het boek waarin Jeroen Smit op een verpletterende manier vertelt hoe ABN AMRO ten onder gaat aan “een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid”.Ik las het in twee dagen en een halve nacht uit. Er staat veel in dat ons* bekend voor komt, en natuurlijk nog veel meer dat we niet wisten. Voor wie het boek nog niet kent en nog een aanbeveling nodig heeft…. koop het onmiddellijk.

*Die ons en we zijn uiteraard “wij” van indertijd Kuiper en Schouten, het reclamebureau dat voor ABN AMRO de campagne “De bank” bedacht, en een kleine 10 jaar vol hield. Dat is – beetje op pikje getrapt – dan ook het enige wat er op De Prooi is aan te merken. Alle hoofdstukken heten De, maar nergens wordt verteld waar dat vandaan komt. Niettemin… lezen dat boek.

comments

-->